Ker ne vsebuje glutena je nadvse primerna tudi za uporabo v brezglutenskih jedeh, kot alternativa beli moki v pecivu, vafljih, palačinkah, biskvitu, piškotih, cmokih, kruhu. Vsebuje 20 krat več magnezija in 50 krat več kalcija kot klasična pšenična moka. Razmaščena Bio mandljeva moka nastane pri hladnem stiskanju mandljevega olja.
BIO razmaščena mandljeva moka - huda konkurenca pšenični moki!
BIO razmaščena mandljeva moka je zdrava alternativa pšenični moki, saj je bogata z beljakovinami, vlakninami, hkrati pa ima nizek glikemični indeks in malo kalorij. Z BIO razmaščeno mandljevo moko lahko v celoti nadomestimo pšenično moko pri peki in kuhi. Paziti je potrebno edino pri razmerju. Ker ne vsebuje glutena, ter ima slabo vezivno sposobnost v pecivu in kruhu, se priporoča kot dodatek kakšna žlička mletega tropotca (psyllum) ali xantana. BIO razmaščena mandljeva moka ima visok delež vlaknin in se pri peki obnaša rahlo drugače od klasične pšenične moke. Nase veže več tekočine, zato je treba recepte v tem pogledu rahlo prilagoditi. Lahko dodamo več tekočine ali pa tekočino nadomestimo z dodatnim jajcem.
Nasvet za perfektno peko
Naj vam zaupamo skrivnost, kako speči perfektno pecivo z BIO razmaščeno mandljevo moko. Popolnoma enostavno: v receptih je potrebno veliko manj BIO razmaščene mandljeve moke, kot klasične pšenične. Približno 50 - 60 g BIO mandljeve moke nadomesti 100 g klasične pšenične moke.
Kakšna je razlika med BIO razmaščeno mandljevo moko in mletimi mandlji?
Prednost BIO razmaščene mandljeve moke v primerjavi z mletimi mandlji je v njeni nižji kalorični vrednosti, visoki vrednosti beljakovin in rahlosti končnega izdelka.
SESTAVINE: Hladno stisnjeni (razmaščeni) mandlji iz Bio pridelave.
HRANILNA VREDNOST (100g): energijska vrednost 1489.5kJ/356kcal, maščobe 10g (od tega nasičene 0g), ogljikovi hidrati 8.50g (od tega sladkorji 8.40g), prehranske vlaknine 16.20g, beljakovine 50.00g, sol 0.032g.