Izbrani filtri:
>> Ponastavi filtre
NOVO

Keltska morska sol groba (800g)


Srednje groba nejodirana in nerafinirana sol, brez dodatkov.
CENA: 4,69 €
Količina:
 V košarico
Kaj je keltska sol?
Keltska morska sol je sol, pridelana z južne atlantske obale Francije, tako kot druga znana francoska sol, fleur de sel, sta si tako podobni, da bi lahko rekli, da je keltska morska sol stranski proizvod fleur de sel. Oba sta ročno pridelana iz solin, kjer morska voda izhlapeva in za seboj pušča kristale soli.

Moč keltske morske soli je v barvi
Keltska morska sol je znana tudi kot sel gris, kar v prevodu pomeni siva morska sol. Barva je posledica stika z glino na dnu solin. Fleur de sel se nabira samo s površine vode, ki izhlapeva, to je tako imenovani solni cvet, ki se trži kot najboljša sol. Fleur de sel je bela. Ko je fleur de sel motena, potone pod gladino in postane keltska morska sol.

Keltska sol: bogata in slavna zgodovina
Keltska morska sol ima to ime, ker so jo prvi nabirali Kelti, ki so jo uporabljali pri pripravi hrane in včasih v lokalni medicini. Po mnenju nekaterih zgodovinarjev so Kelti prvi začeli pridobivati ​​sol v srednji Evropi. S soljo so trgovali tudi na mednarodni ravni in s tem obogateli. Migrirali so na zahod in se naučili pridobivati ​​sol iz celinskih voda. Kelti so nabirali morsko sol v Bretanji v Franciji pred prihodom starih Rimljanov in od tod tudi ime keltska sol.

Pridobivanje keltske soli
Keltska morska sol se pridobiva na podoben način kot ekstrakcija Fleur de Sel. Vsakih nekaj dni delavci (imenujejo se paludierji) z lesenimi grabljami potegnejo sol na rob ponve. Sol se nekaj časa suši, preden se odpelje v embalažo. To je dolg, tradicionalen in naraven proces, ki daje najboljšo sol.

Edinstven okus keltske morske soli
Keltska sol ima velike, vlažne kristale z opaznim škrtanjem. Slani toni so intenzivnejši od ostalih morskih soli. Zaradi tega je ena najboljših vrst soli za kuhanje. Keltsko sol lahko uporabite tudi za konzerviranje živil.

Prednosti v primerjavi z drugimi vrstami soli
Keltska morska sol vsebuje manj natrija kot druge vrste soli. Ima manj natrija, ker je sestavljena iz več mineralov in vsebuje manj nečistoč v primerjavi s kuhinjsko soljo. Velika verjetnost je, da boste v običajni kuhinjski soli našli umetne dodatke. Keltska morska sol vsebuje bistveno več železa in kalcija kot namizna sol in je odlična alternativa običajni kuhinjski soli.

Keltska sol kot mokra sol
Mokre soli, kot je keltska sol, so cenjene kot končne soli, ker se ne stopijo tako hitro kot suha sol. Vlaga preprečuje, da bi se hrana izsušila. Uporabite ga lahko za zrezke, dušeno ali ocvrto zelenjavo ali v solati. Uporabite ga lahko tudi kot kuhinjsko sol. Uporabite ga za aromatiziranje vode ali juhe za testenine. Slan vidik je lahko prevladujoč in poudarja številne rahlo začinjene jedi.

Kakšni so drugi načini uporabe keltske soli?
Keltska sol dela čudeže tudi izven kuhinje. V kopeli lahko uporabite sivo morsko sol. Če raztopite keltsko morsko sol v nekaj kopalne vode, se lahko sprostite in se počutite popolnoma osveženi. podpira sposobnost regeneracije kože, keltska morska sol pa ima učinek, primerljiv z jodom. Grgranje čiste vode in keltske soli ima lahko na primer tudi pomirjujoč učinek na grlo.
Sestavine: Keltska morska sol, grobo mleta
Uporaba: Sol uporabite za kuhanje, gotove jedi, ribe, meso,....
Vse pravice pridržane © Mamaterra 2020, izdelava MMStudio
zapri Na spletnih straneh Mamaterra.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli
nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.