V Indiji je rdeča leča, pripravljena kot dhal, osnovna hrana in je navdušila številne dopustnike ali obiskovalce restavracij. Olupljena leča je bolje prebavljiva.
Osnovni recept (kot priloga za 2 osebi):
150 g rdeče leče zavremo v dvojni količini vode in dušimo 10-15 minut. Ne dodajajte soli do konca časa kuhanja.
Sestavine:
Rdeča leča*, sončnično olje*
* Iz kontrolirane ekološke pridelave. Certifikat DE-ÖKO-001. Kmetijstvo EU/izven EU.
Lahko vsebuje sledi oreščkov, sezama in žit, ki vsebujejo gluten.
Hranilna vrednost (100g):
Energijska vrednost 1.471 kJ / 348 kcal
Maščobe 1,5 g
- od tega nasičene maščobne kisline 0,2 g
Ogljikovi hidrati 51,6 g
- od tega sladkor 1,7 g
Prehranske vlaknine 12,1 g
Beljakovine 25,9 g
Sol <0,01 g
Hranite v hladnem in suhem prostoru.