Sestavine:
Za falafel:
- 1x 160g pakiranje mešanice Amisa Falafel Mix
- 150 g pistacij, odstranjene lupine in sesekljane
- 15 g sveže mete, sesekljane
- 15 g svežega kopra, sesekljanega
Za pikantno metino tahini dip:
- 120 g tahinija
- 15 g sveže mete
- 2 žlici svežega limoninega soka
- 1 žlička javorjevega sirupa
- 1 strok česna
- 1 majhen jalapeño, odstranjena semena
- 1/2 žličke soli
- 3 žlice vode
Priprava:
- Pečico segrejte na 200/180C in velik pekač obložite s peki papirjem.
- Sesekljane pistacije, meto in koper dodajte v skledo z mešanico falafel in premešajte.
- Mešanico zmešajte z 200 ml vrele vode, premešajte in za 15 minut postavite na stran.
- Medtem dodajte tahini, meto, limonin sok, javorjev sirup, česen, jalapeño in sol v kuhinjski robot ter zmešajte do gladkega. Dodajte po 1 žlico vode, dokler ne dobite redke konsistence.
- Mešanico falafel oblikujte v 15 enakomerno velikih kroglic. Položite jih na pekač, nato pa postavite v pečico in jih pecite 20 minut.
- Kroglice falafel z začinjeno tahinijevo omako postrezite kot hitro in enostavno predjed ali prilogo.