Oskrbite telo s celotnim spektrom aminokislin
Razmerja med aminokislinami v posameznih rastlinah so precej različna, zato beljakovinski kompleks vsebuje kar 12 različnih visokokakovostnih rastlinskih virov, ki so splošno znani kot bogat vir aminokislin, s čemer je ustvarjen uravnotežen in popoln aminokislinski profil. Vsebuje vse proteinogene aminokisline, ki jih telo ne more sintetizirati samo in jih potrebno vnesti s hrano.
12 najboljših rastlinskih virov beljakovin:grah
riž
konoplja
fava fižol
buče
lan
kvinoja
amarant
chia
oreh
mandelj
sončnica
Aminokisline z razvejano verigo (BCAA)
Skupino BCAA sestavljajo tri esencialne aminokisline in sicer levcin, valin in izolevcin. Velja dognanje, da v okvirnem razmerju 2:1:1 naravno najbolje spodbujajo sintezo beljakovin. BCAA igrajo pomembno vlogo pri izgradnji in obnavljanju mišic. Večina aminokislin se presnovi ali razgradi v jetrih, BCAA pa se pretežno presnovijo v mišičnem tkivu, zaradi česar so še posebej privlačne za športnike.
Encima bromelain in papain za boljšo presnovo beljakovin
Rastlinski mešanici beljakovin sta dodana dva tropska prebavna encima. Bromelain je rastlinski encim, ki ga pridobivamo iz ananasa, encim papain pa iz sadeža papaje. Oba encima podpirata razgradnjo beljakovin v aminokisline in prispevata k boljši presnovi hranil.
Prebavni encimi so najpomembnejši del prebave oziroma presnove, saj poskrbijo, da zaužite snovi razpadejo na osnovne gradnike, iz katerih lahko naše telo absorbira hranilne snovi in jih uporabi za nadaljnje procese.
Navodilo: vmešajte 1 polno merico (15 g) v 200 ml vode ali v rastlinski napitek po vaši izbiri. Za pripravo napitka ne potrebujete mešalnika.
Grahove beljakovine, konopljine beljakovine, bučne beljakovine, riževe beljakovine, aroma, zgoščevalec: ksantan gumi, mandljeve beljakovine, beljakovine kvinoje, beljakovine amaranta, orehove beljakovine, sončnične beljakovine, beljakovine iz chia semen, beljakovine iz lanenih semen, beljakovine fava fižola, banana v prahu, bromelain (encim iz ananasa), papain (encim iz papaje), sladilo (steviol glikozidi iz stevije).