Sestavine:
- 180g pšenične polnozrnate moke Podgrajšek
- 2 čajni žlički pecilnega praška
- ½ čajne žličke himalajske soli
- 1 čajna žlička cejlonskega cimeta
- 1 čajna žlička izvlečka vanilije
- 60 ml javorjevega sirupa
- 80g kokosovega olja
- 40g rastlinske alternative jajcem za uporabo pri peki
- 80ml mandljevega napitka brez sladkorja
- 180g rozin
Sestavine za preliv:
- 80 g pšenične polnozrnate moke Podgrajšek
- 2 čajni žlički vode
Priprava:
Pečico predhodno segrejemo na 160°C. Pekač za muffine obložimo s papirčki za peko.
V večji posodi zmešamo moko, sol, cimet in pecilni prašek – suhe sestavine. Nadomestek za jajca pripravimo po navodilih na embalaži.
V drugi posodi zmešamo mokre sestavine – mandljev napitek brez sladkorja segrejemo in vanj vmešamo kokosovo olje, da se raztopi. Dodamo izvleček vanilije, javorjev sirup in nadomestek za jajca. Mokre sestavine primešamo k suhim, narahlo vmešamo še rozine.
Z žlico napolnimo papirčke za muffine. Pečemo 45 minut v predhodno ogreti pečici. Ko so pečeni, jih pustimo, da se popolnoma ohladijo.
V manjši posodici zmešamo 80g moke in vode. Mešamo, dokler ne dobimo enotno zmes. Prestavimo v pipeto z luknjico ali pa v vrečko za dekoriranje. Okrasimo maffine ter jih postrežemo.