Ni lepšega kot vonj po sveže pečenih in zimsko začinjenih piškotih, ki dom napolnijo s toplino in veselim pričakovanjem praznikov.
Da bo tudi pri tebi zadišalo po praznikih, s tabo danes delimo odličen recept za naše najljubše praznične piškote, ki ne vsebujejo glutena, mleka in jajc in so zato primerni tudi za alergike.
ZAČINJENI PRAZNIČNI PIŠKOTI
Sestavine:
- 1/2 skodelice bio rastlinske margarine Alsan
- 6 jušnih žlic bio kokosovega sladkorja Biona
- 3 žlice bio kakava v prahu
- 1/2 bio banane (pretlačite z vilico v gladko kašo)
- 1 jušna žlica bio temnega agave sirupa Biona
- 1 skodelica bio polnozrnate ajdine moke brez glutena Amisa
- 1 skodelica bio mletih mandljev
- 1,5 jušne žlice bio koruznega škroba
- 1/2 čajne žličke bio kardamoma v prahu
- 1 čajna žlička bio ingverja v prahu
- 1 čajna žlička bio cejlonskega cimeta v prahu
- 1/2 čajne žličke bio vanilije v prahu
- 1/2 čajne žličke sode bikarbone
Priprava:
V posodi zmešajte margarino, kokosov sladkor, banano in agave sirup. V drugi posodi zmešajte moko, mlete mandlje, sodo bikarbono, začimbe in koruzni škrob. Nato združite sestavine med seboj in postavite pripravljeno maso v hladilnik za 1 uro.
Oblikujte kroglice in jih pecite na 180 stopinj Celzija približno 13-16 minut. Lahko jih okrasite s temno čokolado, suhim sadjem, kokosovim čipsom itd.
Vse sestavine za pripravo, razen banan, najdeš v Mamaterri.