Vesele velikonočne praznike!
Ko imaš majhne otroke, se otroška igrivost in zabavne domislice velikokrat porajajo tudi v odrasli "glavi". Ker bo danes, na velikonočno nedeljo, velikonočni zajček po domačem vrtu skril različna presenečenja, sva z Elli včeraj zanj spekli
zdrave velikonočne korenčkove kolačke. Ker so tako dobri, jih je Ella z veseljem za malico snedla nekaj že včeraj.
Zanjo brez sladkornega "icinga", za naju pa sem v sladkorno kremo na vrhu dodala še žličko espresso kavice (če boste kolačke s kremo postregli tudi otrokom, kavico izpustite). Super okusno.
POTREBUJETE:
Korenčkovi kolački
- 125 ml agavinega sirupa Biona
- 125 ml sojinega napitka NaturGreen (ta se med rastlinskimi napitki najbolje obnese pri peki, uporabite lahko tudi navadno mleko)
- 60 ml olivnega olja za peko Bioplanete
- 1 jušna žlica jabolčnega kisa Raw Health
- 130g bio kamutove moke Vila Natura
- 1 čajna žlička pecilnega praška vinskega kamna
- 1 čajna žlička cejlonskega cimeta Biolux
- 1 velik nastrgan bio korenček
Sladkorna krema ("icing")
- 150g bio sladkorja v prahu
- 125g rastlinskega masla Naturli
- 1 velika žlica kremnega namaza Violife
- 1/4 čajne žličke cejlonskega cimeta
- opcijsko, za odrasle: 1 čajna žlička espresso kavice
PRIPRAVA:
KORENČKOVI KOLAČKI
Pečico segrejte na 180 stopinj. V posodi zmešajte sojin napitek in jabolčni kis, premešajte in pustite stati 5 minut. V večji posodi zmešajte agavin sirup in olivno olje ter dodajte mešanico sojinega napitka in kisa. Vse skupaj dobro premešajte.
Dodajte vse suhe sestavine (kamutovo moko, pecilni prašek in cimet). Vse skupaj dobro premešajte in dodajte še nastrgan korenček.
Pripravljeno maso nadevajte v pekač za mafine, v papirčke za mafine in pecite v ogreti pečici 30 minut. Kolački naj se pred nadevanjem s sladkorno kremo čisto ohladijo.
SLADKORNA KREMA
V posodi stepajte maslo, dokler to ne postane puhasto. Postopoma dodajajte sladkor v prahu, cimet, kremni sir in ohlajeno kavo.
Kolačke nadevajte s sladkorno kremo in jih velikonočno okrasite. Jaz sem na domačem vrtu nabrala trobentice in vijolice ter za piko na i dodala še sveže jagode, borovnice in maline.
Lepe praznike želimo. :)