Dan ljubezni in čas za Valentinovo čokoladno tortico.
Tokrat sva moči združili z Ivano (@veganonmymind) in nastala je tale pregrešno dobra čokoladna tortica.
Za podlago potrebujemo:
- 150g mehkih datljev
- 100g konopljine granole z lešniki in kakavom
- 1 žlico stopljenega kokosovega olja
- 1 čž vanilije
Vse sestavine zmešamo v blenderju, potem s to maso enakomerno obložimo dno modela za torte ali pite, premera 18cm.
Za kremo potrebujemo:
- 400 ml kokosovega mleka
- 500 g temne čokolade/čokoladnih kapljic
- 2 žlici agave sirupa
- 1 čž espressa v prahu
- 1 čž vanilije
Kokosovo mleko na srednjem ognju segrejemo tik do vretja. Nato odstavimo s štedilnika in vanj stresemo čokoladne kapljice oz. nasekljano temno čokolado. Pustimo stati 5 minut. Nato v maso dodamo še ostale sestavine in vse skupaj dobro premešamo, da dobimo gladko kremo. Pustimo, da se nekoliko ohladi in nato prelijemo na pripravljeno podlogo. Postavimo čez noč v hladilnik. Naslednji dan tortico okrasimo in postrežemo.