Valentinova čokoladna tortica

Dan ljubezni in čas za Valentinovo čokoladno tortico.
Tokrat sva moči združili z Ivano (@veganonmymind) in nastala je tale pregrešno dobra čokoladna tortica.

Za podlago potrebujemo: 
  • 150g mehkih datljev
  • 100g konopljine granole z lešniki in kakavom
  • 1 žlico stopljenega kokosovega olja
  • 1 čž vanilije
Vse sestavine zmešamo v blenderju, potem s to maso enakomerno obložimo dno modela za torte ali pite, premera 18cm.

Za kremo potrebujemo:
  • 400 ml kokosovega mleka
  • 500 g temne čokolade/čokoladnih kapljic
  • 2 žlici agave sirupa
  • 1 čž espressa v prahu
  • 1 čž vanilije
Kokosovo mleko na srednjem ognju segrejemo tik do vretja. Nato odstavimo s štedilnika in vanj stresemo čokoladne kapljice oz. nasekljano temno čokolado. Pustimo stati 5 minut. Nato v maso dodamo še ostale sestavine in vse skupaj dobro premešamo, da dobimo gladko kremo. Pustimo, da se nekoliko ohladi in nato prelijemo na pripravljeno podlogo. Postavimo čez noč v hladilnik. Naslednji dan tortico okrasimo in postrežemo.




 
Vse pravice pridržane © Mamaterra 2020, izdelava MMStudio
zapri Na spletnih straneh Mamaterra.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli
nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.