Mesec maj je eden izmed mojih najljubših mesecev. Topli dnevi počasi že naznanjajo prihod poletja, cvetoča narava okoli nas pa nas razvaja s čudovitimi pomladnimi prizori.
V tem času se nam za zajtrk še vedno priležejo tople jedi in rabarbarin drobljenec je zagotovo eden izmed takih, ki vas bo gurmansko in na zdrav način razvajal že zjutraj.
Sestavine:
Za rabarbarino podlago:
- 500g stebel rabarbare (liste odvrzite, stebla rabarbare olupite in narežite na 1 dm velika stebla)
- 1/2 skodelice bio kokosovega sladkorja NaturGreen
- 2 jušni žlici bio koruznega škroba
- Sveže stisnjen sok 1/2 bio limone, nekaj nastrgane sveže lupinice bio limone
- 1/2 čajne žličke bio vanilije v prahu
Za drobljenec:
- 1/2 skodelice bio ovsenih kosmičev
- ¼ skodelice mletih bio ovsenih kosmičev
- 1/2 skodelice bio mletih mandljev
- 1/2 skodelice nasekljanih bio mandljev
- 1/2 skodelice bio kokosovega sladkorja NaturGreen
- ¼ čajne žličke himalajske soli NaturGreen
- 1/2 čajne žličke bio cimeta v prahu
- 1/2 čajne žličke bio mletega kardamoma v prahu
- 1,5 jušne žlice bio koruznega škroba
- 5 jušnih žlic stopljenega bio masla (rastlinskega) Naturli
- Kokosov jogurt My love my life za prilogo
Navodila za pripravo:
- Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija.
- V skledi zmešajte stebla rabarbare z limoninim sokom, kokosovim sladkorjem, koruznim škrobom in vanilijo. Pripravljeno mešanico dajte v pekač za pite in pecite v pečici 30 minut. Vzemite iz pečice.
- Za pripravo drobljenca v posodi zmešajte ovsene kosmiče, ovseno moko, mandljevo moko, mlete mandlje, koruzni škrob, cimet in kardamom v prahu, limonino lupinico, kokosov sladkor in himalajsko sol. Dodajte stopljeno maslo in vse skupaj dobro premešajte.
- Drobljenec razporedite čez pečeno rabarbaro in vse skupaj pecite v pečici še 30 minut. Vzemite iz pečice in pustite, da se nekoliko ohladi. Postrezite s kokosovim jogurtom in uživajte.