Dragi naši,
kot veste - mi smo s peko začeli že z našo rojstnodnevno torto, zdaj pa nadaljujemo s polno paro naprej.
Ker smo v teh turobnih časih,
ko se ne moremo družiti s prijatelji, se razgledovati po trgovinicah
in ko življenje preprosto ne poteka tako, kot smo ga bili predhodno vajeni,
MORAMO NAREDITI KAJ ZA DUŠO.
Večkrat ❤️
【 Zato bomo PEKLI 】
Naj se po hiši bohotijo vonji biskvita, čokolade, božičnih začimb.
Naj se sliši glasno mljaskanje.
Naj se čuti sreča.
Sodeč po raziskavah, PEKA SPROŠČA STRES.
Pecimo počasi, uživajmo v trenutku.
Merimo, vonjajmo, okušajmo.
Peka deluje terapevtsko, kar je v tem času negotovosti zelo pomembno.
Prav tako nas osrečuje pečenje z družinskimi člani in zanje.
Ta občutek velikodušnosti nam sproži občutek sreče.
Poskusimo torej to "antistresno peko".
S sestavinami vam lahko pomagamo mi.
Za vas smo pripravili obogateno ponudbo izdelkov za PRAZNIČNO PEKO
Pri nas najdete:
bogato ponudbo
oreščkov in različnega suhega sadja,
nepogrešljive
božične začimbe in olja citrusov,
igrive
pisane mrvice in nič običajne različne škrobe,
za nekatere nujni
rastlinski nadomestek za jajca,
raznolike
moke ter vanilijo v različnih oblikah,
kokosovo olje in maslo različnih količin,
mnogo odličnih možnosti za sladkanje vaših pekovskih kreacij
in še več ❗❤️
Za majhno SPODBUDO in lažji ZAČETEK
vam poklanjamo en recept, ki ga lahko poskusite takoj:
LAHKA IN SOČNA ČOKOLADNA BUČKINA TORTA
Ne ustrašite se bučk! Poskusite in uživajte v okusu ❤️
SESTAVINE
- 150g naribane bučke (večje)
- 60g kokosovega olja Biona
- 170g agavinega sirupa Biona
- 1 žlička jabolčnega kisa Raw health
- 1 ščepec himalajske soli
- 150 ml bio rastlinskega napitka (katerega koli)
- 150 g mletih bio mandljev
- 150g bio pirine moke
- 2 žlički pecilnega praška vinskega kamna
- ¼ žličke sode bikarbone
- 50g bio kakava v prahu
PRIPRAVA
- Segrejte pečico na 180°C.
- Naribajte bučko, nato jo dajte v krpo in nad umivalnikom iztisnite iz bučk čim več vode.
- Stopite kokosovo olje in ga dajte v veliko skledo.
- Dodajte bučko, agavin sirup, kis, sol, rastlinski napitek in mlete mandlje.
- Dodajte presejano moko, pecilni prašek, sodo bikarbono in kakav v prahu.
- Dobro premešajte. Če je videti preveč suho, dodajte še malo rastlinskega napitka.
- Mešanico stresite v model za torto, ki ste ga predhodno obrobili s papirjem za peko.
- Pecite okrog 35 minut oz. dokler testo ni vseskozi pečeno.
- Pustite, da se ohladi na rešetki.
- Po želji potresite s sladkorjem ali poljubno okrasite. Prepustite se domišljiji.
Želimo vam veliko hormonov sreče ob praznični peki,
vaša Mamaterra