Omaka iz tahinija in misa je vsestranska in jo lahko dodate tudi k pečeni in dušeni zelenjavi ter rezancem ali rižu.
Tahini je ključna sestavina v receptu, mi pa smo uporabili Harmonicin beli tahini za prvovrsten okus.
SESTAVINE (za 2 osebi)
Za preliv:
- 1/3 skodelice bio belega tahinija Harmonica
- 1 čajna žlička bio mletega ingverja
- 2 stroka sesekljanega česna
- 1 jušna žlica bio miso paste
- 1 jušna žlica bio limoninega soka
- 1 jušna žlica bio melase ali medu
- ¼ skodelice vode
Ostale sestavine:
- 300 g bio korenčka, zelene, brokolija, gobic ali druge zelenjave po izbiri
- 2 jušni žlici bio sezamovega olja ali gheeja
- 2 pesti listov sveže špinače
- 1 vejica petršilja
RECEPT:
- Vse sestavine za preliv dajte v skledo in dobro premešajte. Mešanica naj bo tekoča.
- Operite in narežite zelenjavo na manjše koščke.
- V ponvi segrejte olje ali ghee maslo in zelenjavo podušite, dokler ni zlata, a še vedno hrustljava.
- Zelenjavo postrezite v solatni skledi na svežih listih špinače. Dodate velikodušno merico preliva in okrasite s svežim peteršiljem. Dober tek.