Polentina torta z limono

Sestavine:
  • 220 g mandljeve moke
  • 115 g polente
  • 1 ½ žličke pecilnega praška
  • ½ žličke fine soli
  • 3 velika jajca
  • 5 žlic mleka
  • 80 ml ekstra deviškega oljčnega olja
  • 160 g sladkorja
  • Lupina 1 srednje limone
  • 60 ml svežega limoninega soka
  • 1 žlička vanilijevega ekstrakta
  • 1 žlička mandljevega ekstrakta
Za limonino glazuro:
  • 60 g sladkorja v prahu
  • 1 žlica limoninega soka
  • Rezine pečene limone, za okras
Priprava:
  • Pečico segrejte na 175˚C in 22 cm pekač za torto premažite z oljčnim oljem. Dno obložite s peki papirjem.
  • V veliki skledi zmešajte mandljevo moko, polento, pecilni prašek in sol. S prsti razbijte morebitne grudice mandljeve moke.
  • V manjši skledi stepite jajca, mleko, oljčno olje, sladkor, limonino lupinico, limonin sok, vanilijev ekstrakt in mandljev ekstrakt. Mokre sestavine vlijte v suhe in stepajte do gladkega (testo bo precej rahlo).
  • Testo prelijte v pripravljen pekač in ga pecite približno 35 minut ali dokler ne postane zlato rjavo.
  • Torto prestavite na rešetko in jo pustite, da se ohladi 10 minut.
  • V manjši skledi stepite sladkor v prahu in limonin sok do gladkega. Torto premažite s tanko plastjo glazure (bo zelo tanka). Torto okrasite s pečenimi rezinami limone. Pustite stati 15 minut da se glazura strdi in nato postrezite.
Vse pravice pridržane © Mamaterra 2020, izdelava MMStudio
zapri Na spletnih straneh Mamaterra.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli
nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.