Bogata vsebnost vlaknin, beljakovin in maščob naredijo piškotke izjemno hranljive in zdravju prijazne.
Za piko na i lahko dodate tudi nasekljane oreščke ali čokoladne kapljice.
SESTAVINE (za 12-14 piškotov)
- 250g bio tahinija iz črnega sezama Harmonica
- 250g bio melase Harmonica
- 1/3 skodelice stopljenega kokosovega olja NaturGreen
- 1 čajna žlička vanilijevega izvlečka
- 160g pšenične ali pirine moke Vila Natura
- 1 čajna žlička soda bikarbone
- ½ čajna žlička himalajske soli Naturgreen
- 2 čajni žlički belih sezamovih semen za posip
PRIPRAVA:
1. V veliki skledi zmešajte tahini, melaso, kokosovo olje in vanilijo.
2. V skledo presejte moko, sodo in sol ter dobro premešajte.
3. Suhe sestavine dodajte mokrim sestavinam in vse skupaj dobro premešajte.
4. S pomočjo žlice oblikujte piškotke in jih namestite na pladenj, obložen s peki papirjem. Med piškotki na pladnju naj bo nekaj prostora, saj bodo med peko »narasli«.
5. Oblikovane piškote posujte s sezamovimi semeni in jih pecite 12 minut v pečici na 180°C.
6. Odstranite iz pečice in pustite stati 10 minut na pladnju, da se ohladijo.