Sestavine:
- 1 skodelica bio pirine moke
- 1 skodelica bio nesladkanega mandljevega napitka Ecomil
- 1 bio zrela banana, dobro pretlačena
- 1/2 jušne žlice pecilnega praška vinskega kamna
- ščepec soda bikarbone
- 1/4 čajne žličke himalajske soli Naturgreen
- 1 žlica temnega agave sirupa Biona
- 1/4 čajne žličke sveže nastrgane bio limonine lupinice
- ščepec bio vanilije v prahu
- 1/2 čajne žličke bio cimeta v prahu
- 1 čajna žlička bio kokosovega olja Biona
Za nadev:
- nekaj žlic stepene kokosove smetane
- sveže bio borovnice
- mandljevo maslo s cimetom in vanilijo
- bio liofilizirano sadje
Priprava:
Najprej v posodi zmešate vse suhe sestavine in nato dodate vse mokre sestavine. Dobro premešate in pustite stati 10 minut.
Dobro segrejte ponev in v njej stopite malce kokosovega olja. Na vročo ponev vlijte nekaj žlic mase za palačinke in počakajte, da se na površini začnejo delati mehurčki. Takrat palačinko obrnite in jo še na drugi strani pecite 2 minuti.
Pečene palačinke namažite z mandljevim maslom in jih okrasite s stepeno kokosovo smetano, svežimi borovnicami in liofiliziranim sadjem.
Dober tek! Vse sestavine za pripravo seveda najdete v Mamaterri.