Danes z vami delimo recept za odlične ovsene mafine z malinami, ki si jih zaradi bogate hranilne vrednosti lahko privoščite tudi za zajtrk ali jih vzamete s sabo za malico v službi ali šoli.
Kuhalnico je tudi tokrat zavihala Ivana in je avtorica recepta in slik.
Sestavine za 24 mafinov:
- 500ml bio sojinega mleka NaturGreeN
- 300g bio bele pirine moke Vila Natura
- 100g bio ovsene moke Vila Natura
- 100g bio kokosovega sladkorja Biona
- 120ml bio kokosovega olja Biona
- 1 jž jabolčnega kisa Raw Health ali limoninega soka
- 2 čž bio pecilnega praška
- 1 čž bio vanilijevega ekstrakta
- ščepec himalajske soli Naturgreen
- +150g svežih ali odtajanih malin
Za crumble/drobljenec:
- 50g bio rastlinskega masla Naturli
- 100g bio ovsene moke Vila Natura
- 2 žlici bio kokosovega sladkorja Biona
Postopek:
V večji posodi zmešamo sojino mleko, olje, sladkor, sol ter kis. Pustimo stati 5 minut.
V mleko dodamo obe presejani moki s pecilnim praškom.
Z metlico dobro premešamo. Nazadnje v maso na rahlo vmešamo še maline.
Pekač za mafine obložimo s papirnatimi modelčki. Z maso napolnimo papirnate modelčke do 3/4. Po vrhu vsakega mafina potresemo z nekaj crumbla.* Pečemo približno 30 minut.
* Za crumble, z vilico pretlačimo moko, maslo in sladkor, da nastanejo majhne grudice.
Dober tek!
Sestavine za pripravo so vam na voljo v Mamaterri v Kamniku in v naši spletni trgovinici.