SESTAVINE ZA PODLAGO:
350 g datljev brez koščic bio
250 g praženih, mletih lešnikov bio
50 g drobno mletih ovsenih kosmičev bio
2 čajni žlički kokosovega olja bio
SESTAVINE ZA KREMO:
400 g celih indijskih oreščkov bio
sok 3 bio limon
¼ žličke vanilije bourbon v prahu bio
150 g kokosovega olja bio
150 g javorjevega sirupa
150 g domačih malin
2 žlici sesekljanih lešnikov bio
sveže maline in meta za okras
POSTOPEK:
Za kremo naprej indijske oreščke namočite čez noč ali jih za dve uri namočite v vroči vodi. Datlje za 10 minut namočimo v vreli vodi (odvisno kako mehki so datlji, če so zelo suhi še malo dlje).
Za podlago v kuhinjskem robotu zmešajte lešnike in ovsene kosmiče z datlji ter dvema čajnima žličkama kokosovega olja. Testo sploščite v model in postavite v zamrzovalnik.
Indijske oreščke odcedite in jih z limoninim sokom, kokosovim oljem, javorjevim sirupom in vanilijo zblendajte v pire, dokler ne nastane homogena zmes. Kremo iz indijskih oreščkov enakomerno razporedite po tortni podlagi, okrasite s sesekljanimi lešniki in jagodičevjem. Postavite v zamrzovalnik za približno 3 ure.