Omaka za pomakanje s hrenom in zelišči

Sestavine:
  • 1 kos svežega hrena (približno 60g, alternativa je lahko tudi hrenov namaz Streich iz kozarca, kjer dodaš 2 žlici)
  • 2 čajni žlički bio limoninega soka
  • 200g veganske kisle smetane (lahko tudi navadne)
  • 100g veganskega mascarponeja (lahko tudi navadnega)
  • 1 manjši šopek drobnjaka
  • 1 manjša pest peteršilja
  • manjši ščepec kopra Sonnentor 
  • sol
  • poper Sonnentor 
  • sladkor 
  • 2 ščepca sladke paprike Sonnentor 
Priprava:
Korak 1: Hren olupite, fino naribajte in takoj zmešajte s bio limoninim sokom. Nato zmešajte kislo smetano in mascarpone do gladkega.
Korak 2: Sperite drobnjak in peteršilj ter osušite. Nato fino sesekljaš in zmešaš s kislo smetano in mascarponejem. Mešanico zamešajte s hrenom in limono. Po občutku dodaj sol, poper, žličko sladkorja in sladko papriko. 
Namaz lahko kombiniraš ob velikonočnih dobrotah, ali pa si ga namažeš na kruh za malico. 
 
Vse pravice pridržane © Mamaterra 2020, izdelava MMStudio
zapri Na spletnih straneh Mamaterra.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli
nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.