Njoki z bučkinim pestom

Za 4 osebe potrebujete:
  • Paket brezglutenskih njokov Sotolestelle
  • 2 srednje veliki ali 3 manjše bučke
  • Strok česna ali česen v prahu
  • Pol zelenjavne kocke
  • Pest pinjol
  • Sol in poper
  • Sesekljane mandlje
  • Sušene paradižnike in
  • Ekstra deviško oljčno olje
  • Najprej kozico z vodo za njoke pristavi na štedilnik; medtem ko čakaš, da voda zavre v drugi posodi na oljčnem olju na hitro popraži česen, dodaj bučke narezane na kocke, jih posoli in mešaj toliko časa, da spustijo vodo.
  • Dodaj zelenjavno kocko in kuhaj dokler se sestavine ne zmehčajo in povežejo med seboj. V blenderju nato v gladko zmes zmelji prej namočene pinjole , nato pa še dodaj bučke.
  • Zmes prelji v ponev in jo postavi nad ogenj in kuhljaj toliko časa, da se zgosti in postane kremasta. Skuhanje njoke na hitro prepražimo, da dobijo skorjico, nato pa stresemo v bučkino omako in premešamo.
  • Na krožniku okrasimo še z mletimi mandlji in suhimi paradižniki in voila, okusno kosilo je pripravljeno.
Vse pravice pridržane © Mamaterra 2020, izdelava MMStudio
zapri Na spletnih straneh Mamaterra.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli
nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.