Si za sladico, ki ni le okusna ampak tudi izjemno hranljiva in dobra za tvoje telo? Pripravi si Matcha jagodno tortico z liofiliziranimi malinami in jagodami.
Sestavine:
Za testo:
- 1 skodelica bio ovsenih kosmičev Amisa
- 1 skodelica bio mandljev
- 1 skodelica bio posušenih in razkoščičenih datljev
- 3 jušne žlice bio nesladkanega kakava
- 1/4 čajne žličke himalajske soli NaturGreen
- 1 jušna žlica kokosovega olja Biona, stopljenega
Za jagodni del torte:
- 350g svežih bio jagod
- 1 čajna žlička bio vanilije v prahu
- 1 čajna žlička bio agar agarja
Za Matcha del torte:
- ¾ skodelice bio indijskih oreščkov
- 1 pločevinka bio kokosovega mleka Biona (samo gosti del, brez vode)
- 5 jušnih žlic bio temnega agavinega sirupa Biona
- 3 čajne žličke bio Matcha zelenega čaja
- 1 čajna žlička bio agar agar v prahu
Za dekoracijo:
- sveže bio maline
- bio liofilizirane jagode
Priprava:
Testo:
Datlje dajte v manjšo skodelico in jih prelijte z vročo vodo ter namakajte 15 minut, da se zmehčajo.
V mešalniku zmešajte mandlje in ovsene kosmiče, tako da dobite moki podobno strukturo.
Pripravljeno moko dajte v posodo in primešajte kakav in sol.
Datlje ožemite in jih zmešajte v blenderju, tako da dobite datljevo pasto. Pasto dodajte suhim sestavinam in vse skupaj dobro premešajte. Dodajte še stopljeno kokosovo olje, premešajte in mešanico enakomerno razporedite v model za pripravo torte. S prsti pritiskajte testo ob dno modela, da dobite čim bolj kompaktno strukturo testa. Pripravljeno testo za 10 minut postavite v zmrzovalnik.
Jagodni del
Jagode zmešajte v blenderju. Dodajte vanilijo v prahu. V kozici zavrite
¼ skodelice vode in 1 čajno žličko agar agarja. Kuhajte 15 minut in med tem ves čas mešajte.
Ko se agar agar zgosti, ga dodajte jagodam v blender in vse skupaj dobro zmešajte.
Pripravljeno jagodno mešanico prelijte čez testo in postavite v hladilnik za pol ure.
Matcha del
Indijske oreščke (priporočamo, da jih predhodno namočite čez noč), kokosovo kremo (iz kokosove pločevinke ločite samo kremni del, priporočamo da pločevinko pred pripravo za 1 uro postavite v hladilnik), matcho v prahu in agavin sirup zmešajte v blenderju.
V kozici zavrite ¼ skodelice vode in 1 čajno žličko agar agarja. Kuhajte 15 minut in med tem ves čas mešajte, dokler se agar agar ne zgosti. Agar agar prelijte v blender z matcha mešanico in vse skupaj dobro premešajte. Prelijte čez jagodni del torte in postavite v hladilnik za 1 uro.
Okrasite s svežimi bio malinami in liofiliziranimi jagodami. Vse sestavine za pripravo te okusne tortice najdete v Mamaterri, tudi sveže bio jagode in maline ter bio liofilizirano sadje.