Matcha torta z jagodami in malinami

Si za sladico, ki ni le okusna ampak tudi izjemno hranljiva in dobra za tvoje telo? Pripravi si Matcha jagodno tortico z liofiliziranimi malinami in jagodami.
Sestavine:

Za testo:
  • 1 skodelica bio ovsenih kosmičev Amisa
  • 1 skodelica bio mandljev
  • 1 skodelica bio posušenih in razkoščičenih datljev
  • 3 jušne žlice bio nesladkanega kakava
  • 1/4 čajne žličke himalajske soli NaturGreen
  • 1 jušna žlica kokosovega olja Biona, stopljenega
Za jagodni del torte:
  • 350g svežih bio jagod
  • 1 čajna žlička bio vanilije v prahu
  • 1 čajna žlička bio agar agarja
Za Matcha del torte:
  •  ¾  skodelice bio indijskih oreščkov
  • 1 pločevinka bio kokosovega mleka Biona (samo gosti del, brez vode)
  • 5 jušnih žlic bio temnega agavinega sirupa Biona
  • 3 čajne žličke bio Matcha zelenega čaja
  • 1 čajna žlička bio agar agar v prahu
Za dekoracijo:
  • sveže bio maline
  • bio liofilizirane jagode
Priprava:

Testo:

Datlje dajte v manjšo skodelico in jih prelijte z vročo vodo ter namakajte 15 minut, da se zmehčajo.

V mešalniku zmešajte mandlje in ovsene kosmiče, tako da dobite moki podobno strukturo. 
Pripravljeno moko dajte v posodo in primešajte kakav in sol. 

Datlje ožemite in jih zmešajte v blenderju, tako da dobite datljevo pasto. Pasto dodajte suhim sestavinam in vse skupaj dobro premešajte. Dodajte še stopljeno kokosovo olje, premešajte in mešanico enakomerno razporedite v model za pripravo torte. S prsti pritiskajte testo ob dno modela, da dobite čim bolj kompaktno strukturo testa. Pripravljeno testo za 10 minut postavite v zmrzovalnik.

Jagodni del

Jagode zmešajte v blenderju. Dodajte vanilijo v prahu. V kozici zavrite 
 ¼ skodelice vode in 1 čajno žličko agar agarja. Kuhajte 15 minut in med tem ves čas mešajte.  
Ko se agar agar zgosti, ga dodajte jagodam v blender in vse skupaj dobro zmešajte.

Pripravljeno jagodno mešanico prelijte čez testo in postavite v hladilnik za pol ure.

Matcha del
Indijske oreščke (priporočamo, da jih predhodno namočite čez noč), kokosovo kremo (iz kokosove pločevinke ločite samo kremni del, priporočamo da pločevinko pred pripravo za 1 uro postavite v hladilnik), matcho v prahu in agavin sirup zmešajte v blenderju. 

V kozici zavrite ¼ skodelice vode in 1 čajno žličko agar agarja. Kuhajte 15 minut in med tem ves čas mešajte, dokler se agar agar ne zgosti. Agar agar prelijte v blender z matcha mešanico in vse skupaj dobro premešajte. Prelijte čez jagodni del torte in postavite v hladilnik za 1 uro.

Okrasite s svežimi bio malinami in liofiliziranimi jagodami. Vse sestavine za pripravo te okusne tortice najdete v Mamaterri, tudi sveže bio jagode in maline ter bio liofilizirano sadje. 
Vse pravice pridržane © Mamaterra 2020, izdelava MMStudio
zapri Na spletnih straneh Mamaterra.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli
nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.