Najdaljša noč v letu se bliža, le še en dan pa nas loči od novega leta 2022. Z vami danes delimo idejo za super predjed na silvestrski večerji, ko bo zagotovo impresionirala vsakega povabljenca.
Pirina novoletna jelka (recept iz našega bloga - poišči pod
Pirina pogača s češnjevimi paradižnikom, rožmarinom in solnim cvetom tukaj. ; tokrat samo prilagojeno v obliki smrečice).
Za zraven pa
kremni pisani namazi: za rdeč pridih namaz
s hrenom in peso (res okusen) in pa za poživitveno zeleno
fermentiran namaz z bazilikinim pestom, ki ga ustvarja italijanski chef v Sloveniji pod blagovno znamko Sayve. Seveda ne gre brez sirne plošče - tokrat v ožjem izboru
sir s črnim poprom Sayve (po teksturi spominja na parmezan ali gran padano sir, samo da je na rastlinski osnovi).
V Mamaterri pa za piko na i novoletni praznični mizi seveda najdete še ostale okuse sirčkov Sayve:
s tartufi, orehi in navadni. Danes nas bo razveselila tudi sveža dostava
lečinega tatarca iz butične proizvodje Bioway.
Dobrotk nam tako v Mamaterri ne manjka, danes, petek 31.12.21 pa nas lahko obiščete v naši kamniški trgovinici od
8h do 17h.