Enostaven kokosov sladoled z malinino kremo

Sestavine:

Za kokosov sladoled:
  • 200 g surovih indijskih oreščkov, predhodno namočenih in odcejenih (pred tem jih za eno uro položite v vodo in osušite s papirnato brisačo)
  • 170 g kokosovega mleka Biona (shranjenega v hladilniku, da se loči - uporabite le trdno plast mleka, preostanek pa prihranite za dodajanje v smoothije)
  • 170 g javorjevega sirupa
  • 1 žlička soli
  • 1 žlička vanilijevega ekstrakta
Za malinovo omako:
  • 1 žlička vode
  • 65 g malin
  • Sok 1 limone
  • 1 žlica javorjevega sirupa
Priprava:
  • Sestavine za malinovo omako dajte v mikser in jih mešajte 2 minuti oziroma dokler ne nastane gladek pire.
  • Mešanico prelijte v majhno ponev in na nizkem ognju rahlo kuhajte približno 5 minut, da se zgosti in zreducira
  • Prelijte v skledo in postavite v hladilnik, dokler ga ne boste potrebovali za sladoled.
  • Vse sestavine kokosovega sladoleda dodajte v kuhinjski robot in zmešajte do gladkega.
  • Prenesite v posodo, ki je varna za zamrzovanje. Večino malinove omake prelijte čez sladoledno zmes. Nekaj malinove omake pustite na strani, da jo postrežete s sladoledom.
  • Sladoledno zmes postavite v zamrzovalnik za 5-6 ur ali čez noč, da dosežete najboljše rezultate.
  • Z zajemalko za sladoled postrezite s svežimi malinami, sesekljanimi orehi in kančkom preostalega malinovega coulisa. Popolna sladica, ki je sladka, aromatična in ekološka!
Vse pravice pridržane © Mamaterra 2020, izdelava MMStudio
zapri Na spletnih straneh Mamaterra.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli
nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.