Sestavine:
- Ekološko kokosovo olje Biona, za premaz pekača
- 160 g arašidovega masla Biona
- 50 g temnega agavinega sirupa Biona
- 1 jajce
- 20 g kakava v prahu
- 1 čajna žlička pecilnega praška vinskega kamna
- Ščepec soli
- 120 g korenja, naribanega
Priprava:
Pečico segrejte na 180 °C (ventilatorsko) ali 200 °C (običajno). Dno in stranice pekača namastite.
V srednji ponvi na majhnem ognju segrejte arašidovo maslo in nato dodajte agavin sirup. Odstavite in pustite, da se ohladi toliko, da je še rahlo toplo. Na hitro vmešajte jajce, nato pa še kakav, pecilni prašek in sol. Dodajte še korenje.
Mešanico položite v pripravljen pekač in pecite 30 minut.
Pustite, da se pekač ohladi v pečici, nato ga postavite na pladenj/desko, potresite s kakavom v prahu in razrežite na kose.
V neprodušni posodi naj bi kolački zdržali 3 dni – a zagotovo ne vemo, pri nas zdrži le en dan! Ups!