Čokoladni kolački z arašidovim maslom

Sestavine:
  • Ekološko kokosovo olje Biona, za premaz pekača
  • 160 g arašidovega masla Biona
  • 50 g temnega agavinega sirupa Biona
  • 1 jajce
  • 20 g kakava v prahu
  • 1 čajna žlička pecilnega praška vinskega kamna
  • Ščepec soli
  • 120 g korenja, naribanega

Priprava:

Pečico segrejte na 180 °C (ventilatorsko) ali 200 °C (običajno). Dno in stranice pekača namastite.

V srednji ponvi na majhnem ognju segrejte  arašidovo maslo in nato dodajte agavin sirup. Odstavite in pustite, da se ohladi toliko, da je še rahlo toplo.  Na hitro vmešajte jajce, nato pa še kakav, pecilni prašek in sol. Dodajte še korenje.

Mešanico položite v pripravljen pekač in pecite 30 minut.

Pustite, da se pekač ohladi v pečici, nato ga postavite na pladenj/desko, potresite s kakavom v prahu in razrežite na kose.

V neprodušni posodi naj bi kolački zdržali 3 dni – a zagotovo ne vemo, pri nas zdrži le en dan! Ups!
 
Vse pravice pridržane © Mamaterra 2020, izdelava MMStudio
zapri Na spletnih straneh Mamaterra.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli
nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.