Sestavine za domačo granolo:
- 350g bio ovsenih kosmičev Amisa
- 1 skodelica na grobo sesekljanih bio indijskih oreščkov, lešnikov in mandljev
- 40g bio kokosovega čipsa
- bio ingver v prahu, bio cimet v prahu, bio vanilija v prahu
- 2 ali 3 žlice bio kakava v prahu
- 4 žlice datljevega sirupa Biona
- 4 žlice kokosovega olja Biona
- 100g bio brusnic
- 50g bio semen (sončnična, bučna)
Kokosov jogurt, sveže bio jagode za okras, 1žlica čokoladnega namaza Sottolestelle
Priprava:
1. Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija. Pekač prekrijte s papirjem za peko.
2. V posodi najprej zmešajte vse suhe sestavine: ovsene kosmiče, sesekljane oreščke, kokosove rezine, kakav in začimbe. Dodajte še datljev sirup in stopljeno kokosovo olje ter vse skupaj še enkrat dobro premešajte.
2. Mešanico za granolo razporedite po papirju za peko in pecite v pečici 15 do 20 minut. Priporočamo, da med peko v pečici granolo večkrat premešate z leseno žlico.
3. Vzemite iz pečice in pustite, da se ohladi. Dodajte bio semena ter brusnice ali drugo, drobno narezano suho sadje po vaši želji.
Domača granola je odlična z jogurtom, mandljevim napitkom, lahko pa jo jeste kar samo kot prigrizek. Vse sestavine za pripravo tega odličnega zajtrka seveda dobite v Mamaterri.