Cimetovi krofki

Ti krofki, prekriti s cimetovo skorjico, so veganska specialiteta. So neverjetno okusni! Predstavljajo tudi bolj zdravo različico sladice, saj so pečeni in ne ocvrti. So popoln prigrizek tako za odrasle kot tudi za otroke.


 
Sestavine:
  • 130 g bio pirine moke ali brezglutenske moke
  • ½ žličke sode bikarbone
  • 1 žlička pecilnega praška vinskega kamna
  • ščepec soli
  • ½ žličke + ½ žlice cimeta
  • 60 ml agavinega sirupa Biona
  • 125 ml ovsenega napitka NaturGreen
  • 3 žlice bio mandljevega masla Biona
  • 1 žlička ekstrakta vanilije
  • 1 srednja bio banana, pretlačena
  • 100 g kokosovega sladkorja Biona
  • kokosovo olje za premaz
Priprava:

Pečico segrejte na 180 stopinj. Pekač za krofke namažite z malo kokosovega olja.
V večji skledi pretlačite banano do gladkega. Primešajte ovseni napitek, mandljevo maslo, javorjev agavin sirup in ekstrakt vanilije. Mešajte, dokler ni masa homogena.
V mokre sestavine presejte moko, sodo bikarbono, pecilni prašek, sol in ½ žličke cimeta. Vse skupaj zmešajte. Z  mešanico enakomerno napolnite pekač za krofke.
Pecite v pečici 12-15 minut oziroma dokler se krofki ne obarvajo do zlatorjave barve in je zobotrebec, zapičen v sredino, čist. Pustite, da se krofki nekoliko ohladijo in jih nato dajte iz posode na rešetko, da se tam do konca ohladijo.
V majhni skledi zmešajte ½ žlice cimeta in kokosov sladkor. Ko se krofki dovolj ohladijo, da jih lahko primete, vsakega nežno premažite s kokosovim oljem in nato povaljajte v mešanici cimeta in kokosovega sladkorja.
In sladkanje se lahko prične!
Vse pravice pridržane © Mamaterra 2020, izdelava MMStudio
zapri Na spletnih straneh Mamaterra.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli
nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.