Izbrani filtri:
>> Ponastavi filtre

Fižol azuki bio (500g)


Adzuki fižol slovi kot najbolj sladka vrsta fižola. Izvira iz Japonske, kjer iz njega pripravljajo mleko in sladice.
Adzuki fižolu dajejo njegovo značilno rdečo barvo antocianini, ki so njegovi najbolj aktivni antioksidanti. V rastlini se nahajajo zato, da jo obvarujejo pred mikrobi in insekti, naše telo pa varujejo pred prostimi radikali (odpadnimi celicami kisika) in s tem posledično pred nastankom mnogih bolezni. Antocianini vzpodbujajo krvni obtok in nižajo količino holesterola v krvi.
CENA: 3,99 €
Količina:
 V košarico
Priprava:  
čez noč ga namakamo, vodo odlijemo in v čisti vodi kuhamo še slabo uro v razmerju fižol voda 1:5. Adzuki fižol lahko uporabljamo pri izdelavi namazov, sladic ali spečemo muffine.

SESTAVINE:
Azuki fižol*. *Iz kontrolirane ekološke pridelave (certifikat DE-OKO-001). Kmetijstvo izven EU. Lahko vsebuje sledi glutena, mandljev, oreščkov, sezama, soje, mleka in zelene.

HRANILNA VREDNOST (na 100g): Energijska vrednost 1281 kJ/304 kcal; maščobe 1,2 g (od tega nasičene maščobe 0,3g); ogljikovi hidrati 42g (od tega sladkorji 3,1g), prehranske vlaknine 17g, beljakovine 23g, sol 0,02g.



 
Vse pravice pridržane © Mamaterra 2020, izdelava MMStudio
zapri Na spletnih straneh Mamaterra.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli
nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.