- Brez glutena
- Brez škroba
- Nizka vsebnost OH
- Visoko vpojne vlaknine
- BIO kvaliteta
- EU poreklo
- Vsestranska uporaba
- Idealna za peko in kuho LCHF/KETO jedi
- Primerno za vegane in vegetarijance
- Manj kalorij in poln okus
- 100 % naravne sestavine, brez dodatkov
- Pripomore k boljši prebavi
Kaj pravzaprav so BIO krompirjeve vlaknine in kako se uporabljajo pri LCHF/KETO prehrani?
Krompir?? In LCHF/KETO prehrana? Gre to sploh skupaj? BIO Krompirjeve vlaknine NISO krompir, kot ga poznamo v obliki gomoljev in ki v LCHF prehrano seveda ne sodi zaradi obilice škroba.
BIO krompirjeve vlaknine pridobivajo iz ekološkega krompirja, ki mu v procesu mletja odvzamejo VES škrob in ostanejo samo še vlaknine, ki imajo izredno vezivno sposobnost vode. Razlika med krompirjem in krompirjevimi vlakninami je seveda v hranilni vrednosti in vsebnosti ogljikovih hidratov. Krompirjeve vlaknine vsebujejo samo okoli 10 g ogljikovih hidratov na 100 g izdelka. In kot že samo ime pove, vsebujejo izredno visok delež vlaknin.
BIO krompirjeve vlaknine imenujemo tudi PoFiber, kar je okrajšano za Potatoe Fibers. Krompirjeve vlaknine so v LCHF/KETO in Low carb prehrani začeli uporabljati na Švedskem in hitro so postale izredno priljubljene v brezglutenski in nizkohidratni kuhinji saj se super obnesejo pri peki in kuhi. Več o tem v nadaljevanju.
Kakšen okus imajo BIO krompirjeve vlaknine in za kaj se lahko uporabljajo?
BIO krompirjeve vlaknine so po teksturi in izgledu fino zmlet bel prah z izredno nežnim vonjem in okusom po krompirju. Imajo izredno sposobnost vezave vode oziroma tekočin. To pomeni, da so idealen nadomestek žitni moki pri zgoščevanju omak, golažev, zelenjavnih juh … Super se obnesejo pri peki kruha, biskvitov, rolad … saj s svojo vezivno sposobnostjo pripomorejo k rahlosti končnega izdelka. Brez skrbi, so tako nežnega okusa, da končen izdelek ne bo imel okusa po krompirju. Lahko jih dodamo raznim zelenjavnim pirejem (npr. cvetačni pire pride odličen z dodatkom krompirjevih vlaknin) ali uporabimo kot dodatek pri izdelavi njokov, domačih testenin ali cmokov brez žitne moke.
BIO krompirjeve vlaknine so ŠTIRIKRAT bolj vpojne kot navadna bela žitna moka! In seveda so BREZ glutena!
Ali so BIO krompirjeve vlaknine enako kot krompirjeva moka?
NE! Razlika med krompirjevo moko in BIO krompirjevimi vlakninami je ogromna! Krompirjeva moka vsebuje tudi škrob in vse ostalo – dejansko je to zmlet in posušen krompir. Krompirjeve vlaknine imajo škrob odvzet.
BIO krompirjeve vlaknine so BREZ glutena
Z dodatkom BIO krompirjevih vlaknin se lahko izboljša konsistenca in tekstura vsakega brezglutenskega, LCHF/KETO testa ali jedi. Končni izdelek je zaradi tega manj zbit in moker. Lahko jih dodamo v omake ali golaže in s tem zgostimo jed.
SESTAVINE:
Krompirjeve vlaknine (POFIBER) iz bio pridelave.
HRANILNA VREDNOST (100g):
Energijska vrednost 811 kJ/194 kcal, maščobe 0,5g (od tega nasičene maščobe 0,1g), ogljikovi hidrati 10g (od tega sladkorji 0,5g), prehranske vlaknine 75g, beljakovine 6g, sol 0,2g