S posebnim mletjem pire, ki je stara vrsta pšenice, dobimo pirino polbelo moko. Moka je po strukturi nekoliko finejša od polnozrnate, saj ne vsebuje pirinih otrobov, je pa še vedno temne barve z veliko koristnimi hranilnimi snovmi.
Pirina polbela moka se uporablja samostojno ali v kombinaciji s kako drugo moko. Odlična je za pripravo raznega peciva, keksov in drugih slaščic, dobro pa se obnese tudi za pripravo slanih dobrot kot so focaccia, kruh,.... Skupaj z rženo polnozrnato moko je odlična za peko domačega kruha.
SESTAVINE: 100 % pirina polbela moka iz ekološke pridelave
HRANILNA VREDNOST NA 100g:
Energijska vrednost 1456
Energijska vrednost (kcal) 344 kcal
Maščobe 1,8 g
Od tega nasičene Maščobe 0,3 g
Ogljikovi hidrati 67,2 g
Od tega sladkorji 1,4 g
Prehranske vlaknine 3,5 g
Beljakovine 12,1 g
Sol 0,01 g
Shranjujte v suhem prostoru in zaščitite pred toploto in svetlobo.
Poreklo: Slovenija