Iščete novo najljubšo pijačo? Kurkuma latte, imenovano tudi zlato mleko je rumeno, blagodejno in je pripravljeno v toplem (rastlinskem) mleku. Staro kot ajurvedska doktrina.
Mešanico enostavno vmešate v toplo (rastlinsko) mleko in uživate v mehkem-aromatičnem okusu. Rumeno-oranžen prah prijetno diši in ima fino grenak okus. V pripravljenem, spenjenem mleku obarva vsako skodelico rumeno in razvije svoj popoln okus. Prepoznavna je tudi prijetna, sladka aroma vanilije. .
Sestavine:
Kurkuma* (53 %), cejlonski cimet*, kakav*, ingver*, vanilja* (5 %), sladki koren*, črni poper*. Iz kontrolirane ekološke pridelave (certifikat AT-BIO-301). Kmetijstvo izven EU.
Kurkuma-latte se lahko pripravi na 2 različna načina:
- Enostavna priprava: 1 žličko kurkuma-latteja (približno 2 g) vmešajte v 200 ml mleka (najbolje se prilega rastlinsko mleko), pogrejte in po želji dodajte agavin sirup, med ali kokosov sladkor.
- Priprava po ayurvedsko (zlato mleko): najprej morate pripraviti pasto. To zmešamo v 1/4 skodelice začimb in s 1/2 skodelice vode. Potem mešanico kuhamo na majhnem ognju na štedilniku, dokler ne nastane pasta. Pasta se lahko shrani za 5-7 dni v hladilniku. Manjša količina: 1 zvrhana žlica (okoli 8g) kurkuma-latte zmešamo v 30 ml vode in nato na majhnem plamenu grejemo dokler ne zavre.
Večja količina: 1 čajno žličko kurkume zmešamo v 200 ml mleka (najbolje se prilega rastlinsko mleko) in pogrejemo. Na srednje močnem ognju za 4-5 minut. kuhamo. Z 1 žličko kokosovega olja ali sezamovega olja izboljšamo pripravljenost. Dodamo lahko agavin sirup, med ali kokosov sladkor.
Hranite v hladnem in suhem prostoru.