Sestavine:
- 2 skodelici bio pirine ali kamutove moke
- 1 skodelica in 2 jušni žlici kokosovega ali mandljevega napitka brez sladkorja Ecomil
- 3 zrele bio banane
- 1/2 skodelice bio kokosovega olja Biona
- 2,5 čajne žličke pecilnega praška vinskega kamna
- Ščepec himalajske soli
- 1/2 skodelice temnega agavinega sirupa Biona
- 1/2 skodelice bio kakava v prahu
Priprava:
1. Pečico segrej na 180 stopinj Celzija in pekač za bananin kruh obloži s peki papirjem
2. V blenderju zmešaj 2 banani, eno banano prihrani za vrh bananinega kruha
3. V skledi zmešaj vse suhe sestavine, razen kakava in nato dodaj vse mokre sestavine.
4. Polovico mešanice za bananin kruh daj v drugo skledo in ji dodaj kakav, ter vse skupaj dobro premešaj.
5. V pekač nadevaj najprej plast bananine mešanice, nato čokoladne in ponavljaj, dokler ne porabiš obeh.
6. Preostalo banano razpolovi in jo daj na vrh.
7. Peci v pečici 50-60 minut.
Po želji lahko obogatiš tudi z rastlinskimi beljakovinami v prahu, da bo kruh še bolj hranljiv. Vse sestavine za pripravo, razen banan, najdeš v Mamaterri.