Multi EM ferment® je pripravljen v skladu z načeli tehnologije EM (Effective microorganisms), kjer za visokim številom različnih dobrodejnih mikroorganizmov stoji poglobljeno znanje o njihovi pravi kombinaciji za blagodejno delovanje na zdravje. Čarovnija kombinacije EM je predvsem v tem, da mikroorganizmi medsebojno delujejo v popolni harmoniji, kot najbolj precizno uglašen orkester, kjer inštrumenti z medsebojnim dopolnjevanjem ustvarjajo čudovito simfonijo. Specifična zasnova dobrodejnih mikroorganizmov EM vpliva tudi na porast pomembnih nevtralnih mikroorganizmov, kot so npr. Bakteroidi.
V procesu večstopenjske fermentacije, ki posnema naraven proces človeške prebave, se učinkovine iz prvovrstnih rastlinskih sestavin razdrobijo v elemente (antioksidanti, encimski delci, minerali, vitamini, (L+) mlečna kislina, prebiotiki, bioflavonoidi), ki predstavljajo prvovrstna biodostopna hranila za celice.
20 milijard skrbno izbranih 31 sevov EM na dan.
NAVODILA ZA UPORABO
Priporočen dnevni odmerek 20 ml lahko zaužijete zjutraj naenkrat ali tekom dne razdeljeno na 2 ali 3 enakomerne dele, vsaj 15 minut pred obrokom. V primeru občutljivega želodca lahko priporočeno količino razredčite v kozarcu vode.
Namig:
Za blagodejen vpliv na ustno votlino lahko napitek najprej 15 s nežno žvrkljate v ustih in šele nato pogoltnete. Napitek se lahko razredči z vodo ali meša z ohlajenim nesladkanim čajem ali naravnimi sokovi. V vsakem primeru se priporoča poleg spiti 2-3 dcl mlačne vode, ki bo pripomogla, da napitek čim hitreje doseže tanko črevo.
Voda; melasa in polnovreden ekološki sladkor (sladkor in melasa sta predelana v procesu večstopenjske fermentacije in se ne nahajata v končnem izdelku!); zeliščni in rastlinski izvlečki; mikroorganizmi; vitamin C.
BREZ konzervansov, sladil, sintetičnih dodatkov, glutena, arom, ojačevalcev okusa.
ZELIŠČA IN RASTLINE
Ananas, Angelika korenina, Janež, Bazilika, Koprc, Komarček, Šipek, Borovnice, Malina - listi, Bezeg, Ingver, Oljka - listi, Origano, Poprova meta, Rožmarin, Rdeči čaj, Rdeča detelja, Žajbelj, Črna kumina, Sladki koren, Timijan, Maca, Rožni koren, Kurkuma, Cimet, Vanilja, Kardamom, Žafran, Izvleček grenivkinih pečk, Izvleček groznih pečk (OPC) in Ganoderma lucidum.
MIKROORGANIZMI
Bacillus subtilis
Lactobacillus delbrückii
Bifidobacteriumbifidum
Lactobacillus farraginis
Bifidobacteriumbreve
Lactobacillus gasseri
Bifidobacteriumlongum
Lactobacillus helveticus
Bifidobacteriuminfantis
Lactobacillus johnsonii
Bifidobacteriumlactis
Lactobacillus paracasei
Bifidobacteriumlactis
Lactobacillus parafarraginis
Enterococcus faecium
Lactobacillus plantarum
Lactobacillus acidophilus
Lactobacillus reuteri
Lactobacillus amylolyticus
Lactobacillus rhamnosus
Lactobacillus amylovorus
Lactobacillus salivarius
Lactobacillus bulgaricus
Lactobacillus zeae
Lactobacillus casei
Lactococcusdiacetylactis
Lactobacillus casei
Lactococcuslactis
Lactobacillus casei
Streptococcus thermophilus
Lactobacillus crispatus