Sestavine:
- 2 x 400g maslen fižol v pločevinki Biona
- 400g kokosovo mleko v pločevinki Biona
- 300g češnejvega paradižnika
- 2-3 stroke česna, fino nasekljan
- 70g špinače Dennree
- 2 čajni žlički ekstra deviškega oljčnega olja Sottolestelle
- 1 čajna žlička čilijevih kosmičev
Priprava:
- Na srednje nizki temperaturi segrejte ponev z 1 žlico olivnega olja. Dodajte česen in ga kuhajte 2 minuti, da postane dišeč in prosojen.
- V ponev s paradižnikom dodajte fižol na maslu in zmanjšajte temperaturo na nizko. Mešajte nekaj minut, dokler se paradižniki ne zmehčajo. Paradižnike s hrbtno stranjo žlice zmečkajte, da spustijo sok.
- Dodaj kokosovo mleko, povečaj temperaturo, da se začnejo delati mehurčki, nato pa zmanjšaj temperaturo in pusti, da se med občasnim mešanjem zgosti za 5 minut.
- Dodajte špinačo in kuhajte še minuto, da se špinača raztopi. Na vrhu pokapajte malo limoninega soka in čilijeve kosmiče.
Postrežite s kosom kruha in uživaje!