15 - minutna kremna bowla z maslenim fižolom

Sestavine:
  • 2 x 400g maslen fižol v pločevinki Biona
  • 400g kokosovo mleko v pločevinki  Biona
  • 300g češnejvega paradižnika
  • 2-3 stroke česna, fino nasekljan
  • 70g špinače Dennree
  • 2 čajni žlički ekstra deviškega oljčnega olja Sottolestelle
  • 1 čajna žlička čilijevih kosmičev
Priprava:
  • Na srednje nizki temperaturi segrejte ponev z 1 žlico olivnega olja. Dodajte česen in ga kuhajte 2 minuti, da postane dišeč in prosojen.
  • V ponev s paradižnikom dodajte fižol na maslu in zmanjšajte temperaturo na nizko. Mešajte nekaj minut, dokler se paradižniki ne zmehčajo. Paradižnike s hrbtno stranjo žlice zmečkajte, da spustijo sok.
  • Dodaj kokosovo mleko, povečaj temperaturo, da se začnejo delati mehurčki, nato pa zmanjšaj temperaturo in pusti, da se med občasnim mešanjem zgosti za 5 minut.
  • Dodajte špinačo in kuhajte še minuto, da se špinača raztopi. Na vrhu pokapajte malo limoninega soka in čilijeve kosmiče.

Postrežite s kosom kruha in uživaje!
Vse pravice pridržane © Mamaterra 2020, izdelava MMStudio
zapri Na spletnih straneh Mamaterra.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli
nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.